Itt a Chevrolet tömegeknek szánt elektromos autója, ami Opel lehet Európában

A Chevrolet Bolt elektromos ötajtós autó 300 kilométer feletti hatótávot ígér és elfogadható árakat.

A Bolt teljesen egyedi elsőkerékhajtási platformra épül és ugyanazt, a dél-koreai LG által gyártott lítium-ion akkumulátor egységet használja, mint a márka másik elektromos autójának a Chevrolet Voltnak második generációja.

A General Motor a most zajló Las Vegas-i elektronikai vásáron mutatta be újdonságát azonban sok részletet még nem árultak, mondván a modell hivatalos premierje napokon belül lesz a Detroiti Autószalonon. Most az elektronikai kiállításon inkább a kocsi fedélzeti képességeit mutatták be, amelyek közt a lefontosabb a GM saját 4G-s OnStrar rendszere, amely aktuális forgalomfigyelővel, időjárási applikáción keresztül ajánl útvonalat, de nyilvánvalóan jelzi is az elérhető töltőpontokat a rendszer.

A Boltot a GM partnercége fogja gyártani, Orion nevű üzemében, ebben a Michiganben található üzemben készül a Chevrolet Sonic, és Buik Verano is.

A Bolt esetében 30 ezer dollár körüli árakat ígér a gyártó, ami 8,7 millió forint, ezzel párhuzamban van a legnagyobb rivális Nissan Leaffel, a BMW i3-nál illetve a Tesla Model 3-nál pedig olcsóbb lesz.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Megkezdődik az elektromosítás a kaposvári flottában is

Idén megkezdődik és a tervek szerint 2027-ben befejeződik a kaposvári közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő, sűrített földgázzal és biogázzal üzemelő autóbuszok elektromos meghajtású járművekre történő cseréje - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön.