Iszapömlés – Tízmillió forintot adott négy székesfehérvári cég a károsultaknak

Tízmillió forintot adományozott négy székesfehérvári multinacionális cég a vörösiszap sújtotta kolontári és devecseri családoknak, az adományt egy közhasznú alapítványon keresztül pénteken adták át készpénzben, közvetlenül az érintetteknek.

A Brooks Instrument Kft., az Emerson Process Management Magyarország Kft., a Foxconn-PCE Paragon Solutions kft. és a Videoton Holding Zrt. adományából száz-százezer forint jutott azoknak a károsult családoknak, akik kiskorú gyermeket, gyermekeket nevelnek – közölte az MTI-vel Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint az adományokat az önkormányzatok szervezésében, az általuk biztosított helyen, készpénzben vették át az érintettek.
Az adományozók különféle csatornákon keresztül eddig is juttattak el adományokat a károsultaknak. Azért döntöttek most a közvetlen készpénzjuttatás mellett, mert megítélésük szerint a gyermekes családokat fokozottan sújtják a katasztrófa következményei, s az összeg segíthet abban, hogy méltóbb körülmények között ünnepelhessék a karácsonyt.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.