Kezdőlap / Vörösiszap / Iszapömlés – St. Martin dala a vörösiszap-katasztrófáról

Iszapömlés – St. Martin dala a vörösiszap-katasztrófáról

A vörösiszap-katasztrófa tragédiájáról szól be St. Martin A Föld Krónikása című új dala, az előadóművész a károsult gyerekek táboroztatását is tervezi.

Nem sokkal azután, hogy meghallotta, meglátta a hírekben a tragédiát, megszületett a dal, amelynek első fele a tényeket szemlélteti, míg a második részében a fohász, a segítségért való könyörgés hangja csendül fel – mondta a zenész az MTI-nek. “Sikerült olyan dalt írni, amely megérinti az ember lelkét” – fogalmazott. Hogy még nyomatékosabbá tegye a mondanivalót, képvilágot is akart a zene mellé teremteni: ezért kereste fel az MTI-t, amelynek képanyagából készült a videoklip. St. Martin véleménye szerint sikerült visszaadni azt a hangulatot, amelyet elképzelt. A klipet péntektől már játsszák a médiumok, de a művész honlapján is megtekinthetik az érdeklődők.
A híresség a dal megírásán túl szeretett volna még valamit tenni a katasztrófát átélt, “lelkükben megsérült” gyermekekért. Ezért felajánlotta, hogy a Föld szélén, középen című lemez december 31-ig elfogyó példányaiból ráeső bevételt a gyerekek táboroztatására fordítja. A megfelelő helyet és időpontot személyesen keresi meg és tűzi ki.

Ajánlott tartalom

10 év alatt 450 millió facsemetét ültettek el Magyarországon

10 év alatt 450 millió facsemetét ültettek el az állami erdőgazdaságok.