Iszapömlés – OTP: egyéni megoldások a károsultaknak

Személyre szabott segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa által súlyosan érintett, hitellel rendelkező ügyfeleinek az OTP, a legnagyobb hazai bank erre a feladatra felkészített munkacsoportja Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen december 6-ától egyeztet az érintettekkel – tudatta a hitelintézet hétfőn az MTI-vel.

Az OTP társadalomért felelős és elkötelezett vállalatként külön munkacsoportot hozott létre, hogy a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településeken élő ügyfeleivel szoros együttműködésben dolgozzon ki megoldást a törlesztési problémákra. A közlemény alapján – első lépésként – a katasztrófa után a hitelintézet eltekintett attól, hogy az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei a 2010. novemberi törlesztőrészletet megfizessék. Ezen felül a hátralékos tartozások miatt 2010. október 1-jétől késedelmi kamatot sem számít fel a bank 2011. február 28-ig.
A hitelintézet a katasztrófavédelem és a helyi polgármesteri hivatalok tájékoztatása alapján határozta meg a Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő ügyfelek katasztrófával való érintettségének mértékét.
A hitelintézet szakértői munkacsoportja mindenkivel, akit nagymértékben érintett a katasztrófa, és hitellel rendelkezik, 2010. december 6-17. között személyesen tárgyal. A segítségnyújtás lehetőségeiről az érintett ügyfelek az OTP Bank hitel-segélyvonalán, banki munkanapokon 7:30 és 20:00 óra között a helyi tarifával hívható 06-40-366-060-as telefonszámon tájékozódhatnak.
Az OTP Bank mostanáig 100 millió forintot utalt át az vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.