A Magyar Bútor és Faipari Szövetség bútorgyártó cégei készítik el a vörösiszap-károsultak új otthonainak lakberendezési tárgyait; a cégek harmincnapos határidővel leszállítják és beszerelik a kiválasztott bútorokat - tájékoztatta az MTI-t Tóth Eszter, a szervezet ügyvezetője.

Iszapömlés – Magyar gyártók készítik a károsultak bútorait

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség bútorgyártó cégei készítik el a vörösiszap-károsultak új otthonainak lakberendezési tárgyait; a cégek harmincnapos határidővel leszállítják és beszerelik a kiválasztott bútorokat – tájékoztatta az MTI-t Tóth Eszter, a szervezet ügyvezetője.

A károsultak Devecserben, a Bem utcában található bemutatóteremben közel hatezerféle bútorból válogathatnak, a kínálat csak ülőbútorokból nyolcféle modellt tartalmaz. Az étkezőbútorok különböző páccal és szövettel választhatók, de a nappali szekrények is többféle elemből álló változatban rendelhetőek. A hálószoba-, gyerekszoba-, és konyhabútorok esetében is van színválaszték. A kárpitos termékek szövet és bőr bevonattal készülnek. A választást a bútorokat részletesen bemutató katalógus és lakberendezők is segítik – mondta el Tóth Eszter.

A károsultak előre egyeztetett időpontban, a helyi önkormányzat által kiállított dokumentum bemutatásával igazolják jogosultságukat, amely tartalmazza a bútorok pótlására megítélt támogatás összegét. Az ügyvezető példái szerint kétszemélyes kanapét 61 ezer forinttól, ruhásszekrényeket 34-45 ezer forinttól, étkezőasztalt 25 ezer forinttól kaphatnak a vörösiszap-katasztrófa károsultjai, és az árak minden esetben a szállítással és beszereléssel együtt értendőek.  A Magyar Bútor és Faipari Szövetség 1990-ben alakult önkéntes tagságon alapuló szakmai érdekképviselet, jelenleg hatvan magyarországi bútorgyártó a tagja.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.