Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Iszapömlés – Két teherautónyi védőfelszerelést küldenek Ausztriából

Iszapömlés – Két teherautónyi védőfelszerelést küldenek Ausztriából

Százezer védőmaszkot és eldobható védőruhát szállít a grazi tűzoltóság az Ajka térségében történt iszapömlés utáni helyreállítási munkálatokhoz – közölte kedden az MTI-vel a stájer tartományi fővárosban gyűjtést szervezők egyike.
A két teherautónyi adomány Graz városa és Stájerország osztrák tartomány összefogásának eredménye – mondta el telefonon Petricz Judit. A felszerelésekkel kedd este indultak útnak és az ajkai adománygyűjtő központban adják majd le azokat.

A grazi magyarság a múlt héten kezdett adománygyűjtésbe. A Forum Hungaricum segélyakciója Rudi Roth, a Magyar Köztársaság grazi tiszteletbeli konzulja védnöksége alatt és helybeli magyar szervezetek támogatásával zajlik.
A három nap alatt összegyűlt első szállítmány – tisztítófelszerelések és tartós élelmiszer – szombaton érkezett meg, de továbbra is várják a pénzbeli és természetbeli adományokat – közölte hétfőn Petricz Judit, a Gráci Magyar Újság főszerkesztője. Az akció részleteiről tájékozódni lehet a folyóirat honlapján. Érdeklődni lehet a Magyar Köztársaság grazi tiszteletbeli konzulátusán (Telefon: +43 316/472-212-613).

Ajánlott tartalom

Újrahasznosítják a fékenergiát a bécsi metróállomásokon

Újrahasznosítják a metrószerelvények fékezési energiáját Bécsben, például az állomásokat is kivilágítják vele.