Kezdőlap / Vörösiszap / Iszapömlés – Két évig ingyenes lakásbiztosítást kapnak a károsultak

Iszapömlés – Két évig ingyenes lakásbiztosítást kapnak a károsultak

Két évig átvállalja a biztosítás díját az állam által épített és vásárolt ingatlanokra a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) a vörösiszap-katasztrófával érintett településeken – közölte a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Petróczi Tímea közlése szerint a KÖBE Kolontáron, Devecserben és a települések vonzáskörzetében az érintett épületek szolgáltatási díját a szerződéskötéskor két évre előre jóváírja.  A kedvezmény igénybevételéhez a károsultaknak szerződést kell kötniük a biztosítóval. Az ingyenes időszak lejárta után a biztosított dönthet arról, hogy továbbra is igényli a szolgáltatást. Ha a kedvezményezett megtartja a biztosítást, a határozatlan időtartamú szerződés jogfolytonosan fennmarad – áll a közleményben.
A kockázatvállalás a szerződéskötést követő napon kezdődik.

Ajánlott tartalom

500 szárazföldi állatfaj kipusztul 20 éven belül

A vadállat-kereskedelem és más emberi tevékenységek hatásai felgyorsították a szárazföldi gerincesek kipusztulásának folyamatát: több száz faj már kihalt és jóval több áll a kihalás szélén - állapította meg a Stanford Egyetem tudósai vezette kutatócsoport legújabb tanulmányában.