Iszapömlés – Jótékonysági kiállítás a Művészház Galériában

Képzőművészek és műgyűjtők által a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésre felajánlott alkotásokat bemutató kiállítás látható a Művészház Galériában Budapesten.

A tárlat november 19-éig minden nap 9 órától este 6 óráig látogatható a belvárosi Régiposta utcában. A galéria felhívására olyan ismert művészek is jelentkeztek művekkel, mint Konok Tamás, Fehér László, vagy Pauer Gyula.
A beérkezett közel száz művet november 21-én, délután három órakor az Aranytíz Kulturális Központban bocsátják jótékonysági árverésre, melynek bevételét a katasztrófát szenvedett Kolontár és Devecser önkormányzatai kapják – közölte a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.
A szervezők november 19-ig várják segítőkész képzőművészek és gyűjtők további adományait. Az árverésről részletes információ a www.muveszhazgaleria.hu weboldalon található.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.