Kezdőlap / Vörösiszap / Iszapömlés – Horvátország segítséget nyújtana a károk felszámolásában

Iszapömlés – Horvátország segítséget nyújtana a károk felszámolásában

Horvátország kész segítséget nyújtani az iszapömlés által sújtott térségben a mentésben és a károk felszámolásában – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden az MTI-vel.

Mint írták, Horvátország köztársasági elnöke, Ivo Josipovic kedd délután telefonon fejezte ki Schmitt Pál magyar államfőnek a Kolontár és Devecser környéki vörösiszap-katasztrófa áldozataival való együttérzését. Egyúttal jelezte, hogy Horvátország kész segítséget nyújtani a mentésben, illetve a károk felszámolásában.
Schmitt Pál köszönetet mondott az önzetlen felajánlásért, majd beszámolt a kormányzat eddigi intézkedéseiről és az országosan megnyilvánuló szolidaritásról. A magyar köztársasági elnök biztosította horvát partnerét arról, hogy a felajánlásról tájékoztatja az illetékes kormányzati szerveket – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

500 szárazföldi állatfaj kipusztul 20 éven belül

A vadállat-kereskedelem és más emberi tevékenységek hatásai felgyorsították a szárazföldi gerincesek kipusztulásának folyamatát: több száz faj már kihalt és jóval több áll a kihalás szélén - állapította meg a Stanford Egyetem tudósai vezette kutatócsoport legújabb tanulmányában.