Iszapömlés – Hazamehet az utolsó, Győrben ápolt sérült

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból csütörtökön hazamehet a vörösiszap-sérültek közül ott ápolt utolsó beteg – közölte Tamás László János főigazgató-főorvos reggel az MTI-vel.

A nőt – aki testfelülete mintegy harmadán égett meg a tározóból kiömlött lúgtól – a nap folyamán szállítják haza – mondta a kórház vezetője, akinek korábbi közlése szerint az asszonynak hetente kell majd kötözésre járnia, de további korrekciós műtétre várhatóan nem lesz szüksége.
Az ajkai térségben október 4-én bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa után három sérültet szállítottak Győrbe. Egyikük, aki testfelületének 10-15 százalékán égett meg, október végén elhagyhatta az intézményt. Egy idős, a testfelületének csaknem háromnegyedén megsérült férfi november 5-én belehalt sérüléseibe. Ő volt az iszapömlés tizedik áldozata.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.