Iszapömlés – Gyógyszerek és ruhák a károsultaknak

A többi között tartós élelmiszerekkel, takarókkal, gyógyszerekkel és pénzzel is segítik a vörösiszap katasztrófa károsultjait.

Tartós élelmiszer, bútorok, takarók és egyéb hasznos cikkek mellett Phlogosam habot és Culevit krémet is adományoz a Szent László Szolgálat a vörösiszap katasztrófa károsultjainak. Tájékoztatásuk szerint már megkezdődtek az egyeztetések, hogy a bőrbántalmakat, bőrsérüléseket szenvedettek orvosi ajánlás alapján, de térítésmentesen juthassanak hozzá az I. fokú és felületes II. fokú égési sérülések, nyílt sebek, bőrgyulladások, mérgezés okozta bőrbántalom, lábszárfekélyhez társuló ekcéma, kontaktekcéma kezelésére szolgáló gyógyszerekhez. A szervezet összességében több mint hetven millió forint értékű gyógyszersegéllyel támogatja a hazai rászorulókat novemberben – közölte Kató Ernő elnök az MTI-vel.

A Telenor Hoki Kupán 600 ezer forint gyűlt össze, az összeget a szervezők a Sapa Fehérvár AV19 csapatával, illetve a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen teljes egészében felajánlják Holczer Balázs felesége és két kisfia részére. A Kolontáron élő család lakásába tört be elsőként az iszaptenger, és a lakókat csak az utolsó pillanatban sikerült biztonságos helyre menekíteni. Az adományt a pénteki mérkőzésen adják át.
A C&A Mode Kft. 3 millió forintot adományozott az iszapkárosultak javára, az összeget a múlt héten utalták el a Magyar Kármentő Alap részére. Ezen kívül néhány héttel ezelőtt több száz darab ruhát is küldtek az érintetteknek – közölte kedden a ruházati áruházlánc az MTI-vel.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.