Kezdőlap / Vörösiszap / Iszapömlés – Csütörtökön elhagyhatja a kórházat az utolsó, Győrben ápolt beteg

Iszapömlés – Csütörtökön elhagyhatja a kórházat az utolsó, Győrben ápolt beteg

Elhagyhatja csütörtökön a kórházat az iszapömlés utolsó, Győrben ápolt sérültje – közölte Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa hétfőn az MTI-vel.

Az intézmény vezetője azt mondta, hogy a nőnek hetente kell majd kötözésre járnia, a korábban végrehajtottak után további korrekciós műtétre várhatóan nem lesz szüksége.
Az ajkai térségben október 4-én bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa után három sérültet szállítottak Győrbe. Egyikük, aki testfelületének 10-15 százalékán égett meg, október végén elhagyhatta az intézményt. Egy idős, a testfelületének csaknem háromnegyedén megégett férfi november 5-én hunyt el. Ő volt az iszapömlés tizedik áldozata.

Ajánlott tartalom

Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amely a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájának kezelését tűzte ki legfontosabb céljaiul.