Iszapömlés – Az MVM Zrt. több mint 100 millió forinttal segít

Több mint 100 millió forint segítségnyújtást és a kár enyhítéséhez szükséges természetbeni juttatásokat adtak a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. és tagvállalatai – jelentette be hétfőn közleményben a cégcsoport.

Az MVM Csoport dolgozói saját kezdeményezésükre pénzgyűjtési akciót indítottak, amelyből 1 325 685 forint összegű adomány gyűlt össze. A csoport nagyobb tagvállalatai – az MVM Zrt., a Paksi Atomerőmű Zrt., a MAVIR Zrt., az MVM Partner Zrt., az MVM Trade Zrt., az MVM ERBE Zrt., az OVIT Zrt., valamint az MVM GTER Zrt. és a Hungarowind Kft. – is hozzájárultak a károsultak támogatásához. Az adomány egy részét a cégcsoport a Nemzeti Segélyvonalon keresztül juttatta el a Magyar Vöröskeresztnek, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, a Baptista Szeretetszolgálatnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Katolikus Karitásznak. A felajánlás másik részével a Magyar Kármentő Alapon keresztül járultak hozzá a károk enyhítéséhez. Így az MVM Csoport tagvállalatai és munkavállalói összesen 101 325 685 forinttal támogatták a vörösiszap katasztrófa károsultjait  – olvasható a közleményben.
A tagvállalatok eszközökkel és önkéntes munkával is segítenek: a Paksi Atomerőmű Zrt. több száz polgárvédelmi ruhát, légzésvédőt, gumicsizmát, takarítóeszközt szállított a veszélyeztetett helyszínre, illetve önkéntes munkatársai napi váltásban utaznak a katasztrófa sújtotta területre, hogy segítséget nyújtsanak a kárelhárításban.
A Bakonyi Villamos Művek Termelő Zrt. Ajkán dolgozó munkatársai kitermelt hulladékfával egy kolontári család téli tüzelőanyag-szükségletét biztosítják, illetve az újjáépítés során a településsel tartják a kapcsolatot és természetbeni juttatást, egyebek mellett építőanyagot biztosítanak.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.