Iszapömlés – Átadták a kivitelezőknek a kolontári telkeket, épülhet a mintaház

Átadták a kolontári lakópark építésére kijelölt öthektáros területet hétfőn, a mintaház építését pénteken kezdik meg a kivitelezők – közölte Tili Károly, Kolontár független polgármestere az MTI-vel.

A polgármester elmondta: a falu magasabban fekvő pontján, a Bezerédi utcában huszonegy családi házat építenek fel a károsultaknak elvesztett ingatlanjaik helyett, először egy 98 négyzetméteres mintaházat kezdenek építeni. Az ingatlan az önkormányzat tulajdona, a Magyar Kármentő Alap támogatásából vásárolták meg – mondta a polgármester.
A területet az építtető Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében Benkovics Zoltán dandártábornok, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka adta át a közbeszerzési eljáráson nyertes VeszprémBer Zrt. vezérigazgatójának, Hellebrandt Ferencnek.
Benkovics Zoltán kijelentette: a céljuk, hogy a kormányrendeletben rögzített határidőig – 2011. június végéig – új otthonba költözhessenek azok, akik a kárenyhítésnek ezt a lehetőségét választották.
Hellebrandt Ferenc elmondta, hogy 60-150 négyzetméteres, egyszintes téglaházakat építenek. A kivitelezők a lakópark területén jelenleg a közművek kiépítését végzik, miközben a tulajdonosok igényeinek figyelembevételével, tizenöt típusterv alapján tervezik az épületeket.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.