Kezdőlap / Vörösiszap / Iszapömlés – A Csík Zenekar jótékonysági koncertje Stuttgartban

Iszapömlés – A Csík Zenekar jótékonysági koncertje Stuttgartban

A népszerű magyar Csík Zenekar táncházzal egybekötött jótékonysági koncertet ad pénteken Baden-Württemberg tartomány fővárosa, Stuttgart elővárosában, Bad Cannstattban.

A helyi Kolping házban tartandó koncertet a Stuttgarti Magyar Intézet és az Erdélyi Világszövetség Németországi Csoportja szervezi, s a rendezvény teljes bevételét, valamint az este folyamán összegyűjtött adományokat a Magyar Vöröskereszt számlájára utalják át a vörösiszap károsultjainak javára a szervezők – mondta el az MTI-nek Gaál Tekla, a stuttgarti intézet munkatársa.
A Magyarországon immár 23 éve működő Csík Zenekar elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója. Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak a zenészek, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan és kellemes élményt. Ezt a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, érdekes és sikeres ötvözésével hozták létre. A Csík Zenekar muzsikájában a népzene kebelezi be a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit.

A Csík Zenekarnak a könnyű műfaj mellett fontos a klasszikus zene világa is. A neves magyar komponisták közül Kodály Zoltán életművét tisztelve megalkotta Örökségünk című műsorát, melyben szimfonikus zenekarral, kórussal és táncosokkal mutatja be azokat a zene- és kórusműveket, amelyek Kodály Zoltánt is alkotásra késztették.
Az esten Barcza Zsolt cimbalmon és harmonikán, Bartók József bőgőn, Csík János hegedűn játszik, Kunos Tamás brácsán, Makó Péter fúvós hangszereken, Szabó Attila hegedűn muzsikál, Majorosi Marianna pedig énekel.
Bad Cannstattban van Európa második legnagyobb gyógyfürdője, a Mercedes-Benz Aréna és múzeum, s ismert a város tavaszi fesztiváljáról is.

Ajánlott tartalom

Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amely a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájának kezelését tűzte ki legfontosabb céljaiul.