Ismét versenyben Magyarország települései: WWF Föld Órája Főváros kerestetik 2013-ban is!

A világ legnagyobb önkéntes akciójának hazai főszervezője, a WWF Magyarország 2013-ban is versenyt hirdet: hamarosan kiderül, melyik hazai település lakói a legelhivatottabbak a természetvédelem iránt.

Az a magyar város, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a http://www.foldoraja.hu/ weboldalon a lekapcsolás kezdetéig, március 23-án 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti a WWF Föld Órája Főváros címet. A 2011-es WWF Föld Órájára 72 hazai város, község és falu regisztrált, a WWF Magyarország azonban 2012-ben ennél is több települést szeretett volna aktivizálni a globális mozgalom során, ezért tavaly meghirdette a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt. A felhívás hatására 2012 márciusában rendkívüli verseny vette kezdetét a települések lakosai körében, így végül 93 önkormányzat és közel 9000 magánszemély regisztrált a kezdeményezés http://www.foldoraja.hu/ weboldalán. A természetvédelem iránt legelhivatottabb magyar településnek Nyíregyháza bizonyult, így az alföldi megyeszékhely egy évig büszkén viselhette a WWF Föld Órája Főváros címet.

„Idén is szeretnénk a lehető legtöbb embert és önkormányzatot mozgósítani, és lekapcsoláshoz történő csatlakozásukkal bevonni a globális mozgalomba, így 2013-ban is meghirdetjük a WWF Föld Órája Főváros versenyt. Az összefogás célja, hogy felismerve az egyéni felelősséget, hazánkban is egyre többen kötelezzék el magukat a természetvédelem iránt. A győztes település kihirdetésével arra is fény derül, melyik Magyarország legfelelősebben gondolkodó városa!” – hangsúlyozta a kezdeményezés célját Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.
A nevezéshez mindössze annyit kell tennie a versenybe szálló településnek, hogy hivatalosan regisztrálja csatlakozását a http://www.foldoraja.hu/ weboldalon.

Ezt követően már lakosain múlik a siker! Minél többen regisztrálnak magánszemélyként is a honlapon, megjelölve, hogy mely településről jelentkeznek, annál nagyobb az esély a rangos elismerés elnyerésére. A WWF Föld Órája Főváros címet az a város, község vagy falu nyeri el, amelynek arányaiban legtöbb lakója csatlakozik. Így minden település egyforma eséllyel indul.A 2013-as év nyertesét a WWF Magyarország a március 23-ai lekapcsoló esemény után hirdeti ki. Ezt a címet a nyertes település egy éven keresztül viseli és használhatja kommunikációjában, vagy akár a WWF jól ismert panda logójával egészítheti ki a település határát jelző táblákat! „Ha szeretnénk, hogy településünk elnyerje a címet és a panda logót egy évig magáénak tudhassa, vegyük rá az önkormányzatot a hivatalos regisztrációra, és buzdítsuk ismerőseinket a csatlakozásra!” – lelkesít az igazgató.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.