Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Ismét termel áramot a tiszalöki vízerőmű
Tudj meg többet: Vízenergia

Ismét termel áramot a tiszalöki vízerőmű

Újraindult az áramtermelés a korábban a jeges árvíz miatt leállított tiszalöki vízerőműben – közölte az erőmű vezetője hétfőn az MTI-vel.

Bereczkei Sándor elmondta, hogy péntek délben beindították a három áramtermelő turbinát, majd rákapcsolták a hálózatra, azóta folyamatos az áramtermelés. A Tisza vízállása megfelelő, a felvízi és alvízi részek közötti duzzasztási szint is alkalmas a termeléshez. Az erőmű vezetője hozzátette: a jeges árvíz nem okozott károkat a műtárgyakban, az ott horgonyzó úszó járműveken jelentéktelen sérüléseket találtak a szakemberek. A tiszalöki vízlépcsőt február 6-án állították le a Tiszán érkező olvadás és a jégzajlás miatt. A létesítmény alvízi részén, Tiszadada és Tiszalök között február 9-én egy jégtorlaszt is felrobbantottak a rendőrség tűzszerészei annak érdekében, hogy megvédjék a jégtől az erőművet. Az erőmű évente 55 és 70 gigawattóra közötti árammennyiséget termel a hazai elektromos hálózat számára.

Ajánlott tartalom

Íme a leghatékonyabb napelemek

A kínai napelem gyártó, a Trina Solar ma bejelentette, hogy új, 24,58%-os hatékonysági rekordot ért el cellákra vetítve az n-típusú, monokristályos TOPCon technológia terén.