iPad rivális táblapécét fejleszt a British Telecom

iPad rivális táblapécé piacra dobását tervezi a British Telecom (BT) távközlési vállalat, amely az Apple gépéhez hasonló, de annál kisebb érintőképernyős eszközben gondolkodik.

A BT táblaszámítógépének tervét a távközlési cég éves stratégiai napján Londonban vázolták fel. Az új eszközről konkrét adatokat egyelőre még nem közöltek, de a kijelző átmérője 7,61 centiméternél nagyobb, és az iPad 22,86 centiméteres kijelzőjénél biztosan kisebb lesz. Az Apple kütyüjével ellentétben videotelefonáláshoz szükséges kamerával is felszerelik – adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Az új eszköz valahol a “mini PC” és a “jövő telefonja” között helyezkedik majd el – mondta Ian Livingston, a BT elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy egy olyan kéziszámítógépben gondolkodnak, amely nem az iPad-del vagy a netbook-okkal kívánja felvenni a versenyt, hanem alkalmas a kommunikációra, miközben olyan alkalmazások is futhatnak rajta, mint az időjárás előrejelzés vagy a legfrissebb hírek megjelenítése.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.