Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Elektromos autó

Technológiák » Zöld autó » Elektromos autó

Interneten keresztül hekkelhető meg a Nissan elektromos autója

forrás: pcforum.hu
Megjelenés: 2016.03.03., 18:20   Utolsó módosítás: 2016.03.03., 18:20

Egy biztonsági szakembernek nagyon durva sebezhetőségre sikerült lelnie a Nissan elektromos kisautójában, a Leaf-ben. Az Egyesült Államokban slágerterméknek számító járműt ugyanis akár ismeretlenek a világ másik feléről is meghekkelhetik, és ki-be számos dolgot lekérdezhetnek arról - sőt, ki-be is kapcsolgathatják az autó bizonyos egységeit.

Minderre az ad lehetőséget, hogy a Leaf-ek gyakorlatilag mindegyike egy állandó interneteléréssel rendelkezik, amin keresztül elvileg csak tulajdonosuk kérdezhetne le, illetve vezérelhetne dolgokat - de a valóságban erre másnak is lehetősége adódik. A Nissan ugyanis a jelek szerint rosszul tervezte meg az ehhez használt protokollt, illetve webes szolgáltatásokat, és amiket idegen autók elérésére is fel lehet használni.

Az igazán durva a dologban ráadásul az, hogy ehhez speciális programokra vagy berendezésekre sincs szükség. Ehelyett gyakorlatilag úgy is meg lehet hekkelni az autót, hogy valaki üres kézzel besétál egy internetkávézóba, ahol csak egy mezei böngészőprogramok (mint az IE vagy a Chomre) bocsátanak rendelkezésére - és ő abba a megfelelő webcímeket beírva máris hekkelheti vadidegenek autóit.Ennek során lekérdezheti például az akku töltöttségi szintjét, az autó aktuális pozícióját, de ki- és bekapcsolhatja a légkondit, a fűtést, és az autó számos fedélzeti berendezését is.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 25. csütörtök
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Összesen 71 szélerőmű van Magyarországon, 126 925 kW beépített teljesítménnyel.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés