Internet kutyaürülékért cserébe?

Az utcán sétálva vagy éppen egy parkban időzve mindig tanácsos a lábunk elé nézni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen egy bűzölgő kupac képében.

A folytonos „aknakerülés” nagyon könnyen elronthatja sétánkat, és sajnos a kutyatulajdonosok nem mindig motiváltak eltakarítani kedvencük után. A Terra azonban meglehet, hogy rábukkant a megoldásra. A mexikói székhelyű internetszolgáltató cég ugyanis egy olyan érdekes találmányt fejlesztett ki, amely garantáltan rábírja a kutyasétáltatókat arra, hogy tisztán tartsák a közterületeket. A Poo Wifi nevet viselő projekt ugyanis a kutyaürülékért cserébe ingyen vezeték nélküli internetet biztosít. A szokatlan külsejű gép működése igen egyszerű: minél több „csomag” kerül a rendszerbe, annál több percnyi wifi válik elérhetővé a környéken mindenki számára, teljesen ingyen (talán egy-egy lehajolást leszámítva). A Terra azt reméli, hogy a Poo Wifi nemcsak a kutyakupac mentes utcák fenntartását fogja elősegíteni, de esetleg egyéb, nem feltétlenül háziállatos városlakókat is kicsal a szabad levegőre.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.