Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Ingyenes tömegközlekedéssel a magas benzinárak ellen

Ingyenes tömegközlekedéssel a magas benzinárak ellen

Németországban soha nem látott magasságba emelkedtek az üzemanyagárak, a méltán dühöngő autósokat Lipcse városa ügyes húzással próbálja meg rászoktatni a tömegközlekedés használatára.

A kedden kezdődött akció értelmében péntekig ingyen lehet utazni a helyi közlekedési vállalat (LVB) buszain és villamosain. A díjtalan utazás feltétele az utas nevére szóló érvényes forgalmi engedély – jelentette keddi esti híradójában a ZDF televízió. A kőolaj világpiaci árának emelkedése mellett a nagy olajkonszernek “összejátszásának” is szerepe van abban, hogy húsvét előtt csillagászati árakat jeleztek a töltőállomások oszlopai. Németországban a gázolajért átlagosan 1,65 eurót, a szuperbenzinért 1,72 eurót, az extrabenzinért 1,78 eurót kellett fizetni literenként. A fogyasztóvédelem a kartellhivatalhoz fordult, amely vizsgálatot kezdett annak gyanújával, hogy a nagy konszernek összehangoltan emelik az üzemanyagok árát, és az áremelés mértéke meghaladja a világpiaci ármozgás által indokolt szintet.

Ajánlott tartalom

Koronavírus – Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.