Ingyenes hulladékgyűjtés Abasáron

Elektronikai hulladék és használt gumiabroncs ingyenes gyűjtését szervezi a Heves megyei Abasáron a település polgármesteri hivatala – adta hírül hétfőn a község önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

A közlemény szerint Abasár Község Önkormányzata a Nagyrédei Környezetvédők és Hagyományőrzők Egyesületével együttműködve szervezi a hulladékgyűjtést november 30. és december 4. között.
Az akció során bárki térítésmentesen elhelyezheti rossz, használaton kívüli elektronikai hulladékait – rádiót, televíziót, lemezjátszót, vasalót, számítógépet, elektromos konyhai berendezéseket, barkácsgépet, villanybojlert, vagy mobiltelefont -, valamint használt gumiabroncsait az abasári községháza udvarán minden nap reggel 7 és 16 óta között.
Ugyanakkor idén lehetőség van kizárólag ólom akkumulátorok leadására is; az összegyűjtött hulladékot a környezetvédő egyesület aktivistái helyezik el a megfelelő begyűjtő helyen – tájékoztatott az önkormányzat.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.