Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos autók, a hibridek nem

Ingyen parkolhatnak a jövőben Győr belvárosában az elektromos meghajtású járművek, a hibrid autókat azonban egy utolsó pillanatban érkezett módosító indítvánnyal kizárták a lehetőségből.

Neupor Zsolt (Demokratikus Koalíció) vetette fel a pénteki közgyűlésen, hogy a lehetőséget szűkítsék a kizárólag elektromos meghajtású eszközökre, ezzel átvéve a gépjármű-regisztrációról szóló szabályozás által alkalmazott szóhasználatot. Ezt a közgyűlés egyhangúlag el is fogadta, akárcsak a gazdasági és tulajdonosi bizottság indítványát. Ez emlékeztet arra: április közepén átadtak az egyik parkolóházban egy, speciálisan ezeket a járműveket kiszolgáló, ingyenesen használható töltőállomást, ezzel is ösztönözve az új technológia elterjedését. A város a környezettudatosságot is szem előtt tartja, ezért támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a fejlődés és a környezetvédelem közös megjelenítői. A villamos járművek elterjedése a közutakon és környezetükben nem okoz további közvetlen levegőszennyezést, és nem jár további zajterheléssel – hívja fel a figyelmet az indítvány. Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) már az e-töltőállomás megnyitásakor jelezte az MTI-nek nyilatkozva: a városvezetés gondolkozik rajta, hogy milyen további kedvezményeket adhatna az elektromos meghajtású járműveknek.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.