Indul a Tesla Model 3 sorozatgyártása

Pénteken végre kigurul a gyárból a Tesla rég várt új elektromos autója, a Model 3. Ezt a modellt egy éve jelentette be Elon Musk, már rögtön a bemutató után elképesztően sok megrendelés érkezett rá.

Nem véletlen, a Tesla ezzel a modellel szélesebb rétegeket szeretne elérni. Nem azt mondjuk, hogy olcsó, de az előző Teslákhoz képest erős az áresés. A Model 3 alapára 35 ezer dollár, nagyjából tízmillió forint. Ez még az Egyesült Államokban is elég sok, de az eddigi 70-80 ezer dolláros Tesla-árakhoz képest hatalmas csökkenés. Emiatt sokkal többen engedhetik meg maguknak az új autót. Az érdeklődés óriási, a bejelentés után négyszázezer autóra érkezett előrendelés. Az elmúlt egy évben aztán folyamatosan jöttek a hírek a Model 3-ról: jól sikerültek a töréstesztjei, 6 másodperc alatt gyorsul százra és egy töltéssel 350 kilométert is megtesz. Elon Must azt is elárulta, hogy az első 30 autót egy nagyszabású partin szeretné átadni a szerencsés tulajdonosoknak. Ezt július 28-ra tervezik. A tervek szerint fokozatosan indulna be a gyártás, most jön ugye az első autó, aztán augusztusban 100 gépkocsit gyártanának le, szeptemberben 1500-at, decemberben már 20 ezret. Mondjuk így is jó időbe telik, míg minden megrendelőnek leszállítják az autót, írta az index.hu.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.