iMove – az Apple elektromos autója

A környezetbarát járművek piacán tátongó rést jelenleg is sok márka próbálja betölteni: a Nissan és a Lexus már előállt egy-egy használható modellel, ám ezek forgalmazása nem igazán térül meg a cégek számára.

Most az Apple tervez kihasítani egy szeletet ebből a piacból, és kicsit más irányba haladni a megszokott almás telefonoknál.

Terveik szerint már 5 éven belül beindulna sorozatgyártás, ez azonban igen optimista elképzelés, hiszen a tapasztalt autógyártóknak is nagyjából 7 évbe telik egy új modell kifejlesztése. Az ötlettel egyébként Liviu Tudoran tervező állt elő, aki egy nulla károsanyag-kibocsátású, valamint a cég legjobb kütyüjeivel felturbózott modellt álmodott meg.

A belső tér dizájnját a vezető egyedileg testre szabhatja, valamint a műszerfal egyetlen nagy érintőképernyő lesz. A tető háromszög alakú napelemekkel lesz borítva, így menet közben is töltődik a jármű, de ezt akár fel is lehet nyitni, hogy az autó egy kabrióra hasonlítson.

Az Apple-nek minden forrása megvan arra, hogy ezt a tervet véghez vigye, ugyanis csak a tavalyi negyedévet 178 billió forintos rekordprofittal zárták. Szükség is van a pénzre, ha a megfelelő szakembereket szeretnék elcsábítani a projektjükhöz: eddig összesen 200 mérnököt és tervezőt sikerült leszerződtetniük.

Egy biztos, az Apple csak akkor fog előállni az autóval, ha az már teljesen kész van, és nagy hatással lesz a piacra, csak úgy, mint az iPhone esetében. A terveket látva azonban el kell ismerni, hogy erre bizony van esély.

forrás: formula.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.