Kezdőlap / Otthon / Íme, egy szuper ‘csináld magad’ ötlet az otthonodba

Íme, egy szuper ‘csináld magad’ ötlet az otthonodba

Hiába köszöntött be a hideg idő, és kezdték el az üzletek a nagy karácsonyi hirdetésdömpinget, én mégsem kerültem még téli hangulatba. De rájöttem, hogy miért nem.

Amik nekem igazán elhozzák a tél hangulatát, azok a, csakis erre az időszakra jellemző fények. A következő, tényleg pofonegyszerű, DIY-nek már-már nem is nevezhető projekt elkészítésével Te is téli hangulatba kerülhetsz. Varázsold be otthonodba a tél fényeit!

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

* üres üvegek
* LED fénysor

LÉPÉSEK

1. Fogj üres boros, pezsgős, szörpös, igazából mindegy milyen üvegeket és alaposan mosd ki őket és távolítsd el róluk a címkéket. Én mosószeres vízbe áztattam be őket, és fél óra áztatás után még a legmakacsabb ragasztó is könnyedén lemoshatóvá vált.

Használhatsz különböző színű üvegeket, én a zöld és kék között hezitáltam, végül a zöldre esett a választásom, nekem ez a szín ad igazi ünnepi, így téli hangultatot.

2. A boltok most már tele vannak LED fénysorokkal, a legegyszerűbbet válaszd, én a sárga fényű mellett döntöttem, de létezik még fehér (én ezt kicsit hidegnek találtam) és borostyán (még ezt is szívesen kipróbálnám) színű is. Rakd be a fénysorodat a kiválasztott üvegbe. Ez nem is lesz olyan egyszerű, én egy fakanál nyelét hívtam hozzá segítségül. Rajtad múlik, hogy mennyi fénysort használsz az üvegekhez, én úgy tapasztaltam, hogy 1 fénysor/üveggel már nagyon szép hatást lehet elérni.

A fénysor végét, ahol az elemtartó (vagy villásdugó) van, értelemszerűen nem rakod bele az üvegekbe. Én cellux-szal hozzáragasztottam az üveg hátuljához a kilógó kábelt, így nem lifeg és könnyen mozdíthatóvá vált az üveg.

3. Helyezd új fényinstallációdat a kívánt helyre, kapcsold be a fénysort és már élvezheted is a tél fényeit otthonodban.

Az Alternativ Energia hírportál partnere a zoldello.blog.hu, ahol még több DIY tipp érhető el.

 

Ajánlott tartalom

Elektromos bringákkal tér vissza az Uber

Ha az Ubert kirúgják az ajtón, visszamászik az ablakon. Az autós fuvarmegosztó szolgáltatásával már több európai nagyvárosból, például Budapestről is kitiltott cég bejelentette, hogy elektromoskerékpár-bérleti szolgáltatást indít Németországban.