Íme az év autója

2011-ben a világ első, teljes egészében elektromos hajtású autója, a Nissan Leaf nyerte az „Év Autója” díjat a World Car Awards-on, amelynek díjkiosztójára a New York Auto Show első napján, április 22-én került sor.

Mint arról a World Car Awards sajtóközleménye beszámolt: az eredetileg 39 autót számláló jelölési listáról három jármű maradt a döntőben, a Nissan Leaf az A8-as Audit és az 5-ös BMW-t maga mögé utasítva vitte el a pálmát írja az automenedzser.hu. Óriási megtiszteltetés, hogy a világ első, teljes egészében elektromos hajtású, tömegpiacra szánt autójaként a Nissan Leaf megkapta ezt a rendkívül tekintélyes elismerést” – örvendezett a Renault-Nissan konszern elnöke, Carlos Ghosn a díjátadó ceremónián. 2004-ben alapított díj odaítéléséről a világ 24 országának 66 magasan jegyzett autós újságírója döntött a World Car Awards keretein belül. Sikerével a Nissan Leaf olyan elődök nyomába lép, mint a Volkswagen Polo (2010), a Volkswagen Golf (2009), a Mazda2 / Mazda Demio (2008) vagy épp a Lexus LS460 (2007). ás kategóriában is osztottak díjakat a World Car Awards-on: míg a Nissan Leafet az év autójának, addig a Chevrolet elektromos típusát, a Voltot az év elektromos autójának választották, az Aston Martin Rapide kapta a legjobb dizánjért járó elismerést, míg a Ferrari 458 Italiája a nagyteljesítményű autók között diadalmaskodott, maga mögé utasítva a Porsche 911 Turbót és a Mercedes SLS AMG-t.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.