A Turbo néven futó kétkerekűnél az elsődleges hangsúly a gyorsaságon és a technikai fejlettségen van – de azért a dizájnja sem semmi.

Íme, a világ leggyorsabb elektromos biciklije

A Turbo néven futó kétkerekűnél az elsődleges hangsúly a gyorsaságon és a technikai fejlettségen van – de azért a dizájnja sem semmi.

A Specialized nemzetközi kerékpár és alkatrész forgalmazó cég legújabb terméke nemcsak, hogy gyors, de igen praktikus is: 45 km/órás maximális sebesség elérésére képes, ráadásul 342 Wh-s lítiumion akkumulátora röpke 2 óra alatt teljesen feltöltődik. A gyártó különösképpen ügyelt arra, hogy az akkumulátor a legnagyobb erő és gyorsulás kifejtése mellett biztonságos is legyen, ezért egy fejlett belső hűtőberendezéssel látták el azt. Az elektromos motor emellett még csendes is, a fékrendszer folytán pedig visszanyerhetünk némi energiát, amikor megállásra kényszerülünk. A Specialized azonban nemcsak a technológiára fordított nagy gondot: a motor és az azt működtető elektromos rendszer teljes egészében a strapabíró biciklivázba került, így a karbantartás és a kerékcsere lényegesen könnyebb, és még jobban is mutat, mint egyes kevésbé esztétikus e-kerékpárok. A Turbo ezen kívül rendelkezik egy vezeték nélküli ANT+-os jelátviteli rendszerrel, mely egy kijelzőn mutatja az akkumulátor töltöttségét, a sebességváltás mértékét, a standard távot, a sebességet és az időt is. A Turbo várhatóan idén májusban fog a boltokba kerülni.

turbo

turbo

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.