Íme a vasárnapi időjárás

Szárazföldünk középső és déli része fölött hatalmas anticiklon helyezkedik el. A magasnyomás területén általában kevés a felhő, napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Ezzel szemben Észak-Európa fölött több középpontú ciklonrendszer található.

Emiatt arrafelé, valamint a ciklonokhoz tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős, csapadékos északi tájakon többnyire 6 és 14 fok között alakul. Kontinensünk középső vidékén a délutáni órákra 18, 23, délen pedig 24, 30 fok közé melegszik fel a levegő.
Vasárnap estig a Kárpát-medence térsége fölé eleinte száraz, meleg, majd egy markáns hidegfront hatására északnyugat felől egyre nedvesebb és több fokkal hidegebb levegő érkezik. Az éjszakai óráktól északnyugat felől megnövekszik, majd vasárnap napközben megvastagszik a felhőzet, és a késő délelőtti óráktól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar. Szombaton a Kisalföldön kezdetben még néhol megerősödik a déli, délnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. Vasárnap délutántól az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18, 23 fok között alakul.

Ajánlott tartalom

Az EU környezetvédelmi jogszabályokat hagyott jóvá

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a személygépkocsikra, kisteherautókra és teherautókra vonatkozó kibocsátási határértékekre vonatkozó Euró 7 rendeletet, az ipari kibocsátásokról szóló felülvizsgált irányelvet, valamint új szabályokat az épületek energiahatékonyságának javítása érdekében - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.