Íme a technológia, amely hideg időben is meleg vizet termel

Solar Panel Plus legújabb terméke a napenergiával működő vízmelegítő, amely a népszerű termoszhoz hasonló elven működik.

Múlt évben a vállalat két termékét tesztelte a kanadai ökoEnergia a Megújuló Hő program elnevezésű projektben, de az igazi próba Idaho délkeleti részén veszi majd kezdetét, ahol a társaság egy napenergiával működő vízmelegítőt létesített Homestead Family nevű étteremben, Blackfootban.

Ha sikerül a telepítés és hideg időben is sikerül napenergiával a víz melegítése, egy nagy előrelépést jelent a napenergia és a fosszilis tüzelőanyagok versenyében. Az éttermek nagy fogyasztói a meleg víznek, és azok a napenergia létesítmények, amelyek hideg időben is működnek alacsony költségűnek tekinthetők, és relatív rövid idő alatt megtérül ennek a költsége, ha nagy mennyiségű felhasználóról beszélünk.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.