Íme, a sikeres pályázók névsora az Otthon Melege Programban

A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energia megtakarítást eredményező cseréjére vonatkozó támogatói okiratot – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A 794,1 millió forintos keretösszegű alprogramban a háztartások vissza nem térítendő, állami támogatással, 30-40 ezer forinttal csökkentett vételáron szerezhetnek be új, magas energiahatékonyságú hűtőt vagy fagyasztót – írták.

A nyertes pályázók listája régiós bontásban a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. holnapján érhető el. A támogatói döntéssel rendelkező pályázók a döntésről szóló értesítő levelet és a támogatói okiratot az ÉMI Nonprofit Kft. pályázói portáljára (https://npp.emi.hu) bejelentkezve, korábban megadott ügyfélkapus e-mail címük használatával tudják letölteni.

A pályázatokat a benyújtás sorrendjében, folyamatosan dolgozzák fel. A benyújtott pályázatok befogadásáról vagy kizárásáról minden esetben értesítést kap a pályázó. A befogadott pályázatokat az értékelői javaslatok alapján rangsorolják, ezután azok régiónkénti csoportosításban kerülnek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz.

A beérkezett pályázatok teljes körű feldolgozása várhatóan 2015. március végéig lezárul. Mivel a feldolgozással kapcsolatos kommunikáció elektronikus úton történik, a pályázóknak érdemes folyamatosan ellenőrizniük a pályázatban megadott e-mail fiókot – közölte a tárca.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.