Íme a ház, aminek nincs rezsije!

Majdhogynem önfenntartó, a rezsit a minimálisra redukáló Earthsip házakat az 1980-as években kezdtek létrehozni egy amerikai építész, Michael Reynolds ötlete nyomán.

Ma már szerte a világon egyre több ilyen passzívház épül, a cél nem titkoltan a minél teljesebb függetlenedés a szolgáltatóktól, az önellátó, önfenntartó, szabadabb élet, és a a környezetvédelem. Az összes, passzívházakra jellemző technológiát használják, alternatív energiaforrásokat használnak, és már a házak építésénél is bevetnek újra felhasznosítható hulladékot. Az ilyen típusú ház a vizet a tetőn kialakított gyűjtő segítségével az esőből és hóból nyeri és hasznosítja, miközben nem szennyezi a földalatti víztározókat. A vizet napenergiával és természetes gázzal melegítik.

-

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.