hirdetes
Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Íme a ház, aminek nincs rezsije!
Tudj meg többet: Passzívház

Íme a ház, aminek nincs rezsije!

Majdhogynem önfenntartó, a rezsit a minimálisra redukáló Earthsip házakat az 1980-as években kezdtek létrehozni egy amerikai építész, Michael Reynolds ötlete nyomán.

Ma már szerte a világon egyre több ilyen passzívház épül, a cél nem titkoltan a minél teljesebb függetlenedés a szolgáltatóktól, az önellátó, önfenntartó, szabadabb élet, és a a környezetvédelem. Az összes, passzívházakra jellemző technológiát használják, alternatív energiaforrásokat használnak, és már a házak építésénél is bevetnek újra felhasznosítható hulladékot. Az ilyen típusú ház a vizet a tetőn kialakított gyűjtő segítségével az esőből és hóból nyeri és hasznosítja, miközben nem szennyezi a földalatti víztározókat. A vizet napenergiával és természetes gázzal melegítik.

-

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Napelemek telepítése előtt miket érdemes ellenőrizni?

Miután megszületik az elhatározás, hogy napelemes rendszert szeretnénk telepíteni épületünk tetejére érdemes pár dolgot körültekintően megvizsgálni az ingatlannal kapcsolatban, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy egyáltalán alkalmas-e a szerkezet befogadására.