Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Igyon csapvizet, mert jó!

Igyon csapvizet, mert jó!

Csapvíz-kóstoltató országjárásba kezd a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) az ország több nagyvárosában, június nyolcadikán pedig felállítják a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember Guinness-rekordját.

A MaVíz június nyolcadikán országos Guinness-rekordkísérlettel népszerűsíti a csapvízfogyasztást: délután kettőkor számos kisebb és nagyobb városban isznak majd várhatóan tízezrek egy-egy pohár csapvizet, beírva magukat ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe. Az addig tartó időszakban a szövetség tagvállalatai országszerte kóstoltató akciókat tartanak – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel. Budapesten évente 12 ezer mintát vizsgálnak a Fővárosi Vízművek laboratóriumaiban, sőt halakkal és kagylókkal is ellenőrzik, hogy van-e az emberi szervezetre káros anyag az ivóvízben. Ez az alaposság az ország más pontjain is követelmény, így valóban tiszta, egészséges ivóvíz jut a fogyasztókhoz. Magyarország ivóvizei kifejezetten egészségesek, fogyasztásukkal pedig magunk is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért – közölte Kurdi Viktor a MaVíz elnöke kedden, budapesti sajtótájékoztatón. A szövetség vezetője fölösleges pánik- és hangulatkeltésnek tekint minden ezzel ellenkező állítást.

Ajánlott tartalom

Kétszáz éve nem tapasztalt szárazság sújtja Belgiumot

Közel kétszáz éve, a legutóbbi rekordnak számító 1833-as év tavaszán tapasztalthoz hasonló szárazsági hullám sújtja Belgiumot. Április és május folyamán 24,4 milliméter csapadék hullott mindössze az ilyenkor szokásos 118 milliméterhez képest - közölte a belga Királyi Meteorológiai Intézet (IRM) pénteken.