Így alakul át a Városliget

Átalakul a Városliget, az átfogó fejlesztés következtében egy világszínvonalú, attraktív kulturális rekreációs városrészként egyedülálló kulturális családi célpontként kerülhet fel a világ turisztikai térképére. Öt ikonikus épületben hat új intézmény kap otthont a Városligetbe tervezett Múzeum negyedben.

A múzeumok építésével megújul, és átalakul a Városliget is. A fejlesztés viszont megosztja az embereket, akik pártolókra, és ellenzők táborára szakadnak.

A Múzeum negyedben hat intézmény kapna helyet, a Fotográfiai Múzeum, az Építészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, és a Ludwig Múzeum. A Királydomb alá 400 férőhelyes mélygarázs, mellé pedig egy interaktív gyerekszórakoztatási központ kerülhet. Ezen kívül létrehoznák a Magyar Zene Házát is, a tavat pedig csónakázhatóvá alakítanák.

Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő c. műsorának vendége Garay Klára biológia tanár, és blogger azt reméli, hogy ez az átalakítás nem valósul meg. Az épületekre már kiírták a nemzetközi terv-pályázatot, ami a műsor másik vendége Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke szerint nem lehetséges, mivel a rendezési tervet június 30-ig kell megcsinálni.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.