Igazi áttörésre készül idén a Faraday Future

Több ponton is komoly áttörést, és meglepő erejű új képességeket ígér erre az évre a Faraday Future, az FF91 modelljénél. Az egyik központi kérdés, ahogyan minden elektromosautó-gyártónál a hatótávolság.

Az új akkupakkal a “nine one” 608 kilométeres távra lehet képes egy töltéssel, vagyis Los Angelestől a Szilikon-völgybe megállás nélkül. Az FF91, amelynek nevéről akár egy vadászrepülőre is asszociálhatnánk, több, mint ezer lóerős csúcsteljesítménnyel rendelkezik, ami az egyik legizmosabb elektromos autóvá teszi a Faraday verdáját. A hatvan mérföld per órás sebességteszten 2,39 másodpercet teljesít, vagyis gyorsabb a nehézségi gyorsulásnál. A maximális teljesítményét 50 milisekumdom alatt eléri – ígéri a Faraday Future, írta az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.