Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Idén is lesz országos természetfilm-fesztivál

Idén is lesz országos természetfilm-fesztivál

Nagyszámú, 91 alkotást neveztek be az idei országos természetfilm-fesztiválra a hazai és a határon túli alkotók. A Kiskunsági Nemzeti Park területén fekvő Pusztaszer augusztus 5-e és 7-e között immár 7. alkalommal ad otthont az egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztiválnak.

56 alkotó, köztük 6 határon túli természetfilmes alkotása versenyez augusztus első hétvégéjén Pusztaszeren a 7. országos természetfilm-fesztivál fő- és kategóriadíjaiért. A már klasszikusnak mondható Növények és állatok élete, a Világ tájai, Etűdök, Vadászkultúra, Életmód és környezetvédelem kategóriákban az amatőr és a professzionális filmesek külön versenyeznek, díjazásukra egymillió forint értékű pénz-és tárgyjutalmat szánnak a szervezők. Az országos természetfilm-fesztivál minden programja ingyenesen látogatható, a rendezvény aktuális híreit a www.pusztaszer.hu honlapon, vagy a fesztivál Facebook-oldalán, www.facebook.com/naturfilmfest olvashatják az érdeklődők.

Ajánlott tartalom

Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amely a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájának kezelését tűzte ki legfontosabb céljaiul.