Idén indulhat a napelemgyár próbaüzeme Csornán

Év végén már próbaüzemmel működik a csornai napelemgyár. Ezt ígérte tájékoztatójában a Kisalföldnek a beruházó Ecosolifer kft. Addigra több mint száz alkalmazottjuk is lesz.

A beruházó megkapta az engedélyeket, kezdődhet a napelemgyár építése Csornán. A Kisalföldet az Ecosolifer Modulgyártó Kft. tájékoztatta arról is, hogy év végén már próbaüzemmel számolnak. Az ipari termelés 2016 első negyedévében indul meg a tervek szerint. A napelemgyár alapkövét tavaly szeptemberben rakták le Áder János köztársasági elnök jelenlétében. A város keleti oldalán, a 85-ös főút mellett, az elkerülő út közelében építik fel. Mint az az alapkőletételkor elhangzott: két ütemben, 14,5 milliárd forintba kerül a beruházás. Ha elkészül és teljes kapacitással működik, kétszáznál is többen kereshetik majd kenyerüket az üzemben. Az Ecosolifer kft. mostani tájékoztatója kitér rá: a szakemberek felvételét elkezdték. 2015 végére több mint száz munkavállalót alkalmaznak.

„Az elmúlt hónapokban a beruházás építési és technológiai előkészítése befejeződött – fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére az Ecosolifer kft.

– A társaság megkapta a kivitelezési munkákhoz a szükséges engedélyeket és megkezdődtek a létesítmény megvalósításának előkészítő földmunkái.”

Az Ecosolifer Modulgyártó kft. a legkorszerűbb energia- és környezettudatos irányelvek alapján építi meg a több mint ötezer négyzetméteres üzemcsarnokot. Első lépésként a világon az egyik legmagasabb hatásfokú napelem-cellagyártó technológiát, az úgynevezett vékonyréteg-technológiát telepítik.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.