Lezárult az „Intelligens, multifunkciós rendszer kifejlesztése az IC-Produkt Zrt-nél” című projekt

Az IC-Produkt Zrt. 104 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A közel 209 millió forint összköltségvetésű beruházásból megvalósult a Home Terminal multifunkciós, intelligens rendszer kifejlesztése. A projekt elsődleges és közvetlen célja egy komplex informatikai rendszer tervezése és fejlesztése volt, amely ingatlan elhelyezkedési adatokat felhasználva hoz létre, a piacon még nem lévő tájékoztatási, kereskedelmi és marketingszolgáltatást, illetve hatékonyabb megoldást nyújt a már piacon lévő Szolgáltatók jelenlegi gyakorlatainak kiváltására. A fejlesztés során egy több egységből álló informatikai rendszer prototípusa jött létre, amely magában foglal egy ingatlanokba telepíthető alkalmazást, egy központi egységet és a Szolgáltatók részére nyújtandó kiszolgáló alkalmazásokat.

Az IC-Produkt Zrt. hosszú távú célja az ingatlan adatokat felhasználva, elősegíteni és hatékonyabbá tenni minden olyan Szolgáltató és ingatlan igénybevevő közötti tájékoztatási, kereskedelmi, igényjelzési folyamatot, amelyek eddig manuális úton, vagy a jelenlegi informatikai fejlettséghez képest nem hatékony módon történtek. Az ingatlant igénybevevők magas szintű és széles körű elektronikus tájékoztatása mellett (önkormányzatoktól a közművekig, társasház kezelőktől a hatóságokig), a Home Terminal biztosítja a gyors és pontos ingatlanhelyszínt meghatározó segélyjelzési lehetőséget, házhoz rendelést és a saját igények alapján érkező reklámanyagok megtekintését. Előkészítést biztosít minden olyan informatikai alapú, az ingatlant érintő belső rendszereknek is, amelyek igényelnek megjelenítő felületet (pl. Smart Home rendszerek). A Home Terminal segítségével a Szolgáltatók szolgáltatásainak minőségjavítása, versenyképességük növelése elérhető oly módon, hogy azok is bekapcsolódhatnak az e-szolgáltatásokba, akik eddig nem mutattak arra hajlandóságot.

-

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.