Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / I. Országos Nulla hulladék Találkozó
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

I. Országos Nulla hulladék Találkozó

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával idén sikerült megszervezni, az I. Országos Nulla Hulladék Találkozónkat, ahol Tagszervezeteink és a Nulla Hulladék Hálózati Tagjaink is nagy számban képviseltették magukat!

A találkozó népszerűségét mindenképpen jelzés értékűnek tekintjük és szeretnénk, ha a jövőben is folytatni tudnánk ezeket a szakmai alapokra épülő, közösségi programokat. A találkozó célja elsősorban az eddig létrehozott közösségi rendszer és a kapcsolatok újjáélesztése és megtartása volt. Fókuszba állítottuk egyfelől a hálózati működést, a közösségépítésünk további lehetőségeinek témakörét, másfelől a közös szakmai munka folytatására is készültünk. A program szakmai részében gyakorlati akciók (helyi akciók a nulla hulladék jegyében), és elméleti fejlesztések (esettanulmány, műhelymunka) is helyet kaptak. Az országos találkozónk szakmai terepprogramján a Pusztazámorban működő, Regionális Hulladékkezelő Központba mentünk el. Az látogatás ideje alatt megismerhettük a központ hátterét, létesítményeit és működését is. A két napot összefoglaló beszámolónk, a következő napokban lesz elérhető.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Mérgező algavirágzás teheti tönkre az ivóvízünket?

Az elmúlt három évtizedben világszerte súlyosbodott az édesvízi nagy tavakat érintő nyári algavirágzás - állapították meg a washingtoni Carnegie Tudományos Intézet és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) munkatársai a témában készített eddigi leghosszabb távú, globális tanulmány keretében.