Húsvéti csomagot kaptak a vörösiszap károsultjai a Katolikus Karitásztól

A tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában károsult háromszázötven devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi családnak osztott egyenként tízezer forint értékű húsvéti csomagot a Katolikus Karitász kedden Devecserben. Az adomány összértéke 3,5 millió forint.

Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a húsvét előtti csomagokkal – amelyekben sonka, kalács, torma, édesség és tartós élelmiszer van – a “terített asztal bőségéhez” szeretne hozzájárulni a Katolikus Karitász. Közlése szerint a segélyszervezet munkatársai a tavalyi katasztrófa óta a helyszínen segítik a családokat, a többi között rendszeresen osztottak ruhát és tartós élelmiszert a rászorulóknak. Az élelmiszercsomagokat Mádl Dalma asszony, a karitász jószolgálati nagykövete adta át Devecserben. Az igazgató beszélt arról is, hogy hetvenhat család ingóságainak pótlását vállalták, nekik a beköltözést vagy az új lakások átadását követően bútorokat, csillárt, függönyöket, szőnyegeket vásárol a segélyszervezet.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.