Hurrikán Floridában: A Tesla csavart egyet egy gombon, hogy messzebb menekülhessenek

A Tesla szombaton lefrissítette a Floridában regisztrált S és X 60-as modelljei firmware-ét, feloldva ezzel az autók hatótávolságának korlátozását.

A Tesla papíron 60 és 75 kWh-ás akkumulátorokkal forgalmazza járműveit, a gyakorlatban viszont minden modelljét ugyanolyan, 75 kWh-s akkukkal árulja, csak a 60-as modellekben szoftveresen korlátozza a jármű hatótávolságát.
A kocsi így akkumulátorcsere nélkül upgrade-elhető, ez normálisan 5000 dollárba kerül. A Tesla most az Irma hurrikán elől menekülőket segítendő ezt a szoftveres korlátozást oldotta fel minden 60-as modellben ideiglenesen, szeptember 16-ig. Teljes töltésnél a +15 kWH a gyakorlatban 30 mérfölddel, közel 50 kilométerrel növeli meg a kocsi hatótávolságát, írja a 444.hu. 

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.