Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Hulladékgazdálkodási fejlesztések a Hernád völgyében
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Hulladékgazdálkodási fejlesztések a Hernád völgyében

A Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás 982 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) – közölte a társulás pénteken az MTI-vel.

A fejlesztés célja a hulladék keletkezésének megelőzése és a teljes szelektív gyűjtési rendszer kiépítése. Fő helyszíne az encsi ipari park területén újonnan építendő telephely, ahol korszerű hulladékkezelési létesítmények jönnek létre. Emellett a projekt keretében szelektív gyűjtő és szállító járműveket vásárol a társulás.

A projekt az encsi székhelyű Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulást alkotó 58 településre terjed ki. A településeken jelenleg több mint 44 ezren laknak.

A településeken hulladékgyűjtő szigeteket, szelektív gyűjtő edényeket, komposztálókat, valamint a lomtalanításhoz speciális konténereket helyeznek ki.

Ajánlott tartalom

Egy kicsiny rákféle négy nap alatt lebontja a mikroműanyagot

Egy kicsiny rákféle képes lebontani a mikroműanyagot egy sejtnél kisebb méretűvé 96 óra alatt a Corki Egyetem (UCC) kutatói szerint.