Hulladékgazdálkodási fejlesztések a Hernád völgyében

A Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás 982 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) – közölte a társulás pénteken az MTI-vel.

A fejlesztés célja a hulladék keletkezésének megelőzése és a teljes szelektív gyűjtési rendszer kiépítése. Fő helyszíne az encsi ipari park területén újonnan építendő telephely, ahol korszerű hulladékkezelési létesítmények jönnek létre. Emellett a projekt keretében szelektív gyűjtő és szállító járműveket vásárol a társulás.

A projekt az encsi székhelyű Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulást alkotó 58 településre terjed ki. A településeken jelenleg több mint 44 ezren laknak.

A településeken hulladékgyűjtő szigeteket, szelektív gyűjtő edényeket, komposztálókat, valamint a lomtalanításhoz speciális konténereket helyeznek ki.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.