Hulladékból termék vándorkiállítás Sülysápon

A ceglédi „ÖKOVÍZ” Kft. jóvoltából 2009. november 30-tól december 31-ig, második alkalommal tekinthetik meg Sülysápon a „Hulladékból termék” című kiállítást a Szent István Általános Iskolában.

A tárlat bemutatja, hogy milyen hétköznapi használati tárgyak készülnek a lakosok által szelektíven gyűjtött hulladékból. Hazánkban gyártják többek között – az általunk elfogyasztott üdítők és sörök dobozából – a londoni metró szellőzőventillátorának alkatrészeit. A kiállítás installációja is az újrahasznosítás egyik újszerű változatát mutatja be, a paravánok és asztalok is újrahasznosított papírból készültek.

Az „ÖKOVÍZ” Kft. alaptevékenységein felül nagy hangsúlyt fektet a gyerekek környezettudatos nevelésére, ezért indította el a szolgáltatással ellátott településeken az intézményi szelektív hulladékgyűjtést. A gyűjtőprogram legnagyobb értéke, hogy környezettudatos viselkedésre neveli a gyerekeket, akik otthon a szülőket, nagyszülőket is bevonják a szelektálásba. A program sikerességét bizonyítja, hogy a kezdeményezéshez mar 79 bölcsőde, óvoda, általános – és speciális, valamint középiskola csatlakozott.

Ajánlott tartalom

Ingyenes divatbemutatót tartanak a fenntarthatóság jegyében

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.