Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Hulladékból kerékpár
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Hulladékból kerékpár

Pet, polipropilén, nylon… az alapanyagok,amelyeket Juan Muzzi uruguayi, Brazíliában élő művész-feltaláló kiszed a kukákból, hulladék-lerakókból és ezekből készíti a Muzzi cycle-ket, a festék és hegesztés nélküli, városi közlekedésre szánt kerékpárokat, amelyeket az Interneten kínál 140 dollárért. (Aiolus News)

Ő is nyer vele és a környezet is, mivel egy év alatt a gyár 15.840.600 Pet-palackot, 132 ezer kerékpárvázt tud reciklálni és ezzel 2.738.227 kg. C02-t és 980. 732 kg. benzint takarít meg. Az ötletnek nagy sikere van. Míg kezdetben nehéz volt befektetőt találni, a gyár ma már teljes kapacitással termeli az olcsó, 100 %-ig reciklált hulladékból készülő kerékpárokat, amelyek abból a szempontból is praktikusak, hogy nem rozsdásodnak és nincs szükségük lökhárítóra.
Muzzit annak idején figyelmeztették, hogy Brazíliában aligha talál találmányár piacot, de az Uruguayi Bank hitele, amelynek segítségével belekezdhetett, meghozta gyümölcsét. Muzzi kerékpárjaihoz az emberi csontvázat vette mintának. A két kerekűek üregesek, könnyűek, hajlékonyak, biztonságosak.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.