Hopenhagen napozós villámcsődület

December 7-én kezdődött meg a Koppenhágai Klímakonferencia. A dán fővárosra tapad most majd’ két hétig az egész világ szeme.

A környezetvédők alaposan felkészültek a klímacsúcsra, mi is írtunk már például a Greenpeance és a TckTckTck közös kampányáról is.

Az alábbi videót még október 9-én rögzítették, mikor is a Hopenhagen nevében több mint 50 koppenhágai az éghajlatért aggódva feküdt ki napozni a város főterére. Az üzenet világos: Reméljük az új, aláírt éghajlat-változási szerződést, mely biztosítja bolygónk jövőjét.
A hűvös, napsütéses dán délutánon sípszóra előkerültek a zöld és fehér törölközők; a résztvevők megszabadultak ruháiktól és kezdődhetett is a napozás!

A hirtelen villámcsődület sok járókelőt meglepett, akik csodálkozva nézték, hogy mit művel ez az 50, 11 és 51 év közötti fürdőruhába öltözött ember a város főterén törölközőn fekve 9°C-ban.
Az esemény célja a probléma hangsúlyozása volt, mintegy üzenet a világ vezetőinek: határozott fellépésre, kreatív gondolkodásra, és egy kész klímaszerződésre van szükségünk.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.