Hófúvás és jegesedés Fejér megyében

A Füle és Polgárdi, valamint a Söréd és Csákberény közötti útszakaszokat hófúvás és jegesedés miatt lezárták. A lezárt Fejér megyei utak szinte járhatatlanok, mindkettőn balesetek történtek a reggeli órákban.

Polgárdi és Füle között egy utasok nélküli autóbusz hátulja csúszott árokba, a sofőr nem sérült meg. Söréd és Csákberény között szintén egy utasok nélküli autóbusz, illetve egy hókotró, egy mikrobusz és két autó akadt el. A hókotró most is az árokban van. Hétfő reggel óta a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit több elakadt járműhöz riasztották. A 7-es főúton Polgárdi-Ipartelepnél egy kocsi az út menti villanyoszlopnak ütközött, amit kidöntött. A 7-es főút Lepsény és Polgárdi közötti szakaszán kisteherautó hajtott árokba. Mánynál két kocsi sodródott az árokba, egy mikrobusz az oldalára borult. A 81-es főút 22-es kilométerénél egy terepjáró borult fejtetőre. Személyi sérülés egyik balesetnél sem történt.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.