Hófúvás és eső következik

Ma napközben eleinte főleg keleten, északkeleten eshet még eső, az Északi-középhegységben hó, majd átmeneti szünet után késő délutántól délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből nyugaton havazás, a Dunántúl déli-délkeleti részén pedig eső, havas eső várható, írja Kurunczi Rita, az Időkép meteorológusa.

Nyugaton élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a szelet, így ott hófúvás is kialakulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Kettős fronthatásra számíthatunk. Holnap reggelig nagyjából a Szeged–Győr vonalig terjedhet a csapadék, mely egyre többfelé válthat át hóba. Napközben az északi-északnyugati harmadban és a Dunántúl nagy részén hó formájában
hullhat a csapadék, míg délebbre továbbra is előfordulhat eső, havas eső is. Hidegebb levegő árasztja el térségünket, megélénkül, megerősödik az északi, északkeleti szél, főként a Dunántúlon hófúvások is kialakulhatnak. Pénteken is többfelé várható havazás, a hőmérséklet jelentősen visszaesik, több helyen napközben is fagyni fog, szombat-vasárnap hajnalban pedig a havas, kevésbé felhős tájakon akár -10, -15 foknál is hidegebb lehet.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.