Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Hivatalos: Tesla-kereskedés nyílik Budapesten
Tudj meg többet: Elektromos autó

Hivatalos: Tesla-kereskedés nyílik Budapesten

Nem kell sokat várnunk az amerikai gyártó első itthoni értékesítő pontjának átadására, olyannyira, hogy már most hazai tesztvezetésre hív a cég.

“2019 tavaszától Magyarországon is testközelből ismerkedhet meg a Tesla modellekkel! Az Universal Leasing Kft. Tesla értékesítési és átadási pontot nyit Budapesten” – olvasható ezen a weboldalon, ahol már tesztvezetésre is lehet jelentkezni, amennyiben valaki rendelkezik Model 3 rendelési számmal. Ahogy arról már beszámoltunk, a legkisebb és egyben legolcsóbb Tesla, a Model 3 márciusban érkezik meg hivatalosan Európába, és a fentiek szerint nagyjából ezzel egy időben debütál az amerikai márka Magyarországon. Az üggyel kapcsolatban az e-cars.hu megkérdezte a Tesla régiós központjával üzleti kapcsolatban álló, 2011-ben bejegyzett Universal Leasing Kft.-t, és kiderült, hogy a budapesti Tesla-szalon a magyar cég tulajdonát fogja képezni, a hátteret pedig a Németországot, Ausztriát és Svájcot lefedő Tesla DACH biztosítja, írta a hvg.hu.

A Model S és Model X esetében már most teljes európai készlet hozzáféréssel rendelkező hazai képviselet nemcsak az új, hanem a már korábban leadott Tesla-rendelések teljesítésében is segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek. Az első magyar Tesla-átadópontot Budapesten a Petőfi híd pesti hídfőjének közelében alakítják ki, és jó esély van arra, hogy a szalon mellett a későbbiekben szerviz is nyílik majd. Utóbbi megnyitásáig továbbra is Ausztriában van lehetőség a hazai Teslák szervizelésére.

Ajánlott tartalom

Hamarosan elkezdődik a Tesla Model Y gyártása

Kevesebb, mint fél éven belül már megkezdődnek a Model Y kiszállításai a korai rendelőknek, legalábbis a Deutsche Bank elemzői szerint, akik úgy vélik, hogy 2020 első negyedévében már biztosan legurulnak az első modellek a gyártósorról.