Hivatalos: 321 kilométer hatótávú akkumulátor az LG-től

Cso Szuk Dzseh, az LG Chem pénzügyi vezetője bejelentette, hogy a gyártó olyan akkumulátort szállít majd az autóiparba, amellyel a jármű egyetlen töltéssel 321 kilométer megtételére lesz képes.

Arra egyelőre nem derült fény, hogy melyik autógyártóval állapodott meg az LG, a legtöbb forrás a General Motorst említi. Erre mutat az is, hogy a GM tavaly bejelentette, hogy 200 mérföld (321 kilométer) hatótávú elektromos autó megalkotását fontolgatja.

Egyelőre minden más részlet hiányos, de ha valóban a GM lesz az LG akkupakkjának „nyertese”, akkor azt a későbbiekben részben is felhasználhatja, például a Chevrolet Volt új nemzedékéhez, amelynek esetében 100 kilométeres elektromos hatótávot ígértek az illetékesek.

Az elektromos modell érkezését egyébként több forrás is emlegeti a GM részéről, sőt 2016-ot már a premier éveként jelöli meg. Az árakat visszafogottra tervezik: valószínűleg a 10 milliós határon innen marad még Európában is a modell. Így még megérkezése előtt erős konkurenst kaphatna a Tesla hasonló hatótávot felmutatni tervezett középkategóriás típusa.

forrás: mno.hu

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.