Hidrogénhajtású jövőautók fognak száguldozni a brit utakon

Egy walesi startup az év végén kezdi el futurisztikus kétülésesének közúti tesztelését. Igaz, azzal, hogy „száguldozni”, talán túloztunk egy kicsit.

A Wired UK híre szerint egy walesi startup megkapta az engedélyt a brit közlekedésbiztonsági hatóságoktól, hogy élesben is tesztelhesse saját fejlesztésű hidrogénhajtású autóit. A Riversimple húsz kézzel épített csodakocsija 2016 végén-2017 elején jelenhet meg a dél-walesi Monmoutshire közútjain.

A cég szakemberei tizenöt éve dolgoznak a Rasa típusnevű autók kifejlesztésén; az első gyártásra kész prototípust az év elején mutatták be. A Riversimple 2018-ban szeretné piacra dobnia az első Rasákat; azt remélik, hogy az autót hajtó hidrogéncellák a közúti tesztek során is jól vizsgáznak majd.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.